Kesän tulevia isoja juhlia varten täytyi hieman harjoitella netistä löytämääni vaahtokarkkikuorrutteen tekoa. Samalla testailin paria itsekehittelemääni munatonta kakkupohjaa, joihin tuli suklaarouhetta. Molemmat versiot vaan mureni leikattaessa tosi pahasti, ekan paistoin pyöreässä vuuassa ja sen puolikas on pakasteessa odottamassa, että keksin tehdä siitä jotain. Toisen taikinan paistoin uunipellillä, ja se pysyi hieman paremmin kasassa, mutta oli kovin kuivaa ja hajosi sekin tosi paljon. Täytynee tyytyä tekemään kesän kakku ilman suklaarouhetta, jos en sitä ennen löydä jostain hyvää reseptiä, en taida enää jaksaa kokeilla uusia versioita.

kakku_taytto.jpg

Tässä näkyy hyvin miten jouduin kasaamaan kakun monesta eri palasesta.

Väliin ja reunoihin laitoin suklaavoikreemiä:

115 g margariinia
225 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sekoita aineet kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tarvittaessa hieman vettä, jos seoksesta tulee liian paksua

Päälle laitoin vaahtokarkkikuorrutteesta kaulitun levyn. Taisin laittaa massaan liikaa tomusokeria, koska siitä tuli tosi sitkeää ja sen leikkaaminen vaati veistä. Massa kesti kuitenkin hyvin olla yön yli jääkaapissa kakun päällä, vaikka monilla sivustoilla luki, että lössähtää kosteassa. Ehkä toi kreemi alla ei sitten ollut liian kosteaa. Kakun epätasaisuus näkyy kyllä todella selkeästi tosta massan alta, täytyy juhlakakkuun sitten yrittää saada tasaisempi pohja ja tasoittaa vielä kreemin kanssa.

Tein myös huvikseni kaksi "ruusua" kakun päälle, vaikka ei ole mun juttu kyllä tuo muovailu. Pursottimen ostin ihan vartavasten tätä kakkua varten, joten reunapursotukset on sen näköiset, että olen ekaa kertaa heilumassa pursottimen kanssa...

kakku_valmis.jpg

kakku_koristeet.jpg

Tulevaa juhlakakkua varten on nyt hankittuna kaksi pientä piparimuottia, sydän ja tähti, joten seuraavaksi täytyy sitten harjoitella ton massan värjäämistä. Ja ehkä tota pursottamistakin voisi hieman treenata:)