Peruspullataikina on helppo tehdä ilman maitoa ja kananmunaa. Teen itse pullat aina jauhopussissa olevan ohjeen mukaan, mutta korvaan maidon kaurajuomalla ja jätän vain kananmunan pois. Voitelun jätän joko pois kokonaan, jolloin pinta ei ruskistu juurikaan, tai jos haluaa esim. laittaa raesokeria, voitelen vedellä. Sokerivedellä saa myös hieman kaunista väriä pintaan.

Täytteeseen maidotonta margariinia, sokeria, kanelia tai esim. tummaa maidotonta suklaata rouhittuna.

Munattomat pullat kuivuvat mielestäni hieman tavallisia pullia nopeammin, joten ne kannattaa joko syödä heti tuoreeltaan tai pakastaa.

pullat.jpg

Kuvassa on perinteisellä sokeri-kaneli täytteellä oleva kranssi ja keskellä kristallipullia, jotka olivat minulle uusi tuttavuus. Paistoin ensin tavallisia pyöreitä pullia ja paiston jälkeen kastoin pullat ensin sulatettuun margariiniin ja sen jälkeen sokeriin, johon olin lisännyt hieman vaniljasokeria.