Tyttäreni synttäreille tein Late Lammas kakun. Tämä oli ensimmäinen tekemäni "erityisruokavaliokakku" ja (tyhmän)rohkeana tein sen heti suoraan juhlapäiväksi. Apua pohjan tekemiseen katsoin Myllyn paras nettisivuilta ja paistoin pohjan kahdella pellillä, jolloin sain isot kääretorttulevyt. Tekovaiheista ei ole kuvaa, kun en vielä silloin ajatellut blogia perustaa, mutta Laten tein ensin piirtämällä ja leikkaamalla kuvan leivinpaperille ja sen avulla leikkasin pohjalevystä ensin perusmuodon. Pään ja mahan pyöreyttä tein sitten ylijääneistä paloista kasaamalla.

Täytteeksi kakkuun laitoin pakastemansikoista mikrossa tehtyä "pikahilloa" ja soseutettua banaania. Päällinen meni osittain kokeilun piikkiin, suklaakuorrute onnistui ihan hyvin, mutta kaurakermasta ei meinannut millään tulla tarpeeksi kovaa vaahtoa. Hieman pehmeämpi vaahto sopi toisaalta ihan hyvin lampaan turkiksi. Suklaakuorrutteen tein sulattamalla Maraboun tummaa suklaata ja lisäsin siihen hieman kauramaitoa ja maidotonta margariinia, mutta silti se hieman kovettui kakun päällä. Pysyi kuitenkin nätisti paikallaan, eikä lohkeillut leikatessa kovin paljon. Valkoiset osat olivat pelkkää Go Green vaahtoutuvaa kaurakermaa, mutta tosiaan itse en saanut vaahdosta kovin jämäkkää.

latelammaskakku.jpg

Kaikki vieraat kuitenkin tykkäsivät kakusta kovasti, varsinkin lapset, eikä kaikki edes huomanneet että kakku oli jotenkin "erilainen".