** Huom! Lisäsin ohjeeseen leivinjauheen, joka näköjään jäänyt alkuperäisestä ohjeesta pois. Auttaa hieman kohottamaan taikinaa, mutta ilmankin onnistuu, kokeiltu on (kun unohdin sen kerran myös laittaa taikinaan...)

Myös pannukakku onnistuu ilman maitoa ja munia! Tästä innoituksesta kuuluu kiitos siskoni miehelle! Olinkin jo ehtinyt kaivata pannaria. Perunahiutaleiden vuoksi pannarista tulee kiinteämpää kuin perinteisestä versiosta, mutta mielestäni yhtä maukasta.

noin 3/4 dl perunahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
7,5 dl Keiju kauramaitoa
sokeria maun mukaan
** 1,5 tl leivinjauhetta
loraus öljyä
margariinia pannun voiteluun

Vatkaa kauramaitoon ensin perunahiutaleet ja sokeri ja lisää öljy. Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa niin että saat sopivan paksuisen taikinan. Lämmitä uuni ja laita tyhjälle pellille margariinia sulamaan uuniin, kääntele peltiä niin että rasvaa tulee joka kohtaan (tai käytä esim. silikonisutia rasvan levittämiseen). Kaada taikina kuumalle pellille, ripottele hieman sokeria päälle (auttaa antamaan väriä) ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Itse tykkään lisätä pannariin ennen paistamista jotain marjoja, mustikat on tähän tarkoitukseen ehkä parhaita, koska ovat pieniä eivätkä kostuta taikinaa liikaa.