Tämän herkullisen täytekakun ohjeen löysin Alice Sherwoodin Allergisen keittokirjasta. Pohjan ohje on runsas ja riittää kahteen vuokaan tai kahteen pellilliseen, puolikas määrä on sopiva jos tekee "tavallisen kokoisen" kakun.

340 g jauhoja
400 g sokeria (osan voi laittaa ruokosokeria)
1 3/4 tl ruokasoodaa
55 g kaakaojauhetta
4,5 dl maitoa tai vettä
1 dl öljyä
1,5 rkl valkoviinietikkaa
1,5 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa maito, öljy ja viinietikka. Lisää nesteet jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan tai pellille. Paista 180 asteessa vuoassa noin 40 minuuttia ja pellillä noin 15-20 minuuttia.

Täytteeksi ja kuorrutteeksi kirjassa on käytetty suklaa-voikreemiä. Itse laitoin kakun väliin oman soveltamani moussen, johon sulatin tummaa suklaata ja sekoitin sen vispautuvan kaurakerman kanssa. Lopputulos oli ihan hyvä, mutta hieman kauran maku tuli liiaksi läpi. Täytteenä se kuitenkin oli ihan ok, koska kakussa oli muuten niin paljon makua.

Suklaa-voikreemi

175 g maidotonta margariinia
450 g tomusokeria
6 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sekoita aineet sekaisin ja vatkaa ilmavaksi.