Tämä on resepti, jonka olen muokannut yhdestä suosikkiresepteistäni (tuorejuustopiiras). Tämä on helppo ja nopea tehdä ja melkein aina kaapista löytyy siihen aineet jo valmiiksi. Olen tehnyt tätä piirasta monilla eri täytteillä ja versioinut hieman täytettä muutenkin, ja vaikka piiraat on olleet välillä liian kosteita ja hieman oudon näköisiä, maku on aina ollut erinomainen. Täytteeseen voi laittaa melkein mitä vain, itse olen kokeillut puolukkaa, omenaa, boysenmarjaa, persikkaa&banaania, raparperia sekä erilaisia marjasekoituksia (herukat, mansikka-vadelma-mustikka, mansikka-herukka). Omasta mielestäni parhaita ovat olleet hieman kirpeät marjat, koska vaniljakastike on itsessään jo aika makeaa. Pakastemarjoja käyttäessä kannattaa niihin sekoittaa hieman perunajauhoja, ettei täytteestä tule liian kosteaa. Kuvaa ei nyt ole, mutta napsaisen sellaisen kun seuraavan kerran teen piirakkaa.

Ohje on pyöreään piirasvuokaan.

Pohja:
200 g maidotonta margariinia
0,75 dl sokeria
2 tl Orgran No egg kananmunankorviketta
4 rkl vettä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk Go green vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan
hieman sokeria ja tarvittaessa perunajauhoja (jos käytät pakastemarjoja)

Tee munankorvikejauheesta ja vedestä kuohkea seos ja sekoita kaikki pohjan aineet keskenään taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan. Levitä pohjan päälle haluamasi täytemarjat, hieman sokeria (ja perunajauhoja). Vaahdota vaniljakastike kevyesti ja kaada piiraan päälle. Paista uunin alatasolla 170 asteessa noin 45 min.