Halusin tehdä jotain tuoreista kirsikoista joten ideoin tällaisen kakun. Pohjana käytin pakastimessa ollutta puolikasta suklaakakkupohjaa, joka jäi yli toukokuun kakkupohjakokeiluista. Pohja olisi saanut olla hieman kevyempi, nyt se oli aika raskas, mutta paremmalla kakkupohjalla kakkuidea toimisi ihan hyvin.

Kakkupohjan päälle halkaisin tuoreita kirsikoita, tuohon meni noin puolisen kiloa, osa tosin päätyi suuhunkin:) Kirsikoiden päälle laitoin vaniljavaahdon, jonka hyydytin liivatteella. Käytin Sunnuntain vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta, se on mielestäni parhaimman makuista noista kastikkeista. Liivatetta laitoin 1,5 liivatelehteä ja sulatin sen ihan vaan veden kanssa. Tuo oli oikein sopiva määrä liivatetta, ei tullut liian tiivistä mutta pysyi kuitenkin hyvin kasassa. Päälle raastoin vielä hieman tummaa maidotonta suklaata.

kirsikkakkakku.jpg

kirsikkakakku_pala.jpg