Viikonloppuna olleisiin juhliin tein aiemman kokeilun rohkaisemana suklaakakun vaahtokarkkikuorrutteella ja voikreemillä. Kakusta tuli oikein kivan näköinen ja maukas, mutta todella makea kyllä. Mutta hyvin maistui vieraille, ja se on kai tärkeintä.

Vaahtokarkkimassan kanssa meinasi kyllä hermot mennä useaan otteeseen ja päällislevystä olisi voinut tehdä hieman ohuemmankin, mutta en jaksanut enää kaulita levyä enempää, kun sen kaulitseminen tuntui niin raskaalta (vaikka olin pehmittänyt massaa mikrossakin, mutta ilmeisesti en uskaltanut pehmittää tarpeeksi). Osan massasta värjäsin punaisella elintarvikevärillä koristeita varten, ja väristä tuli ensin todella epätasainen mutta kun seisotin massaa yön yli, niin väri tasaantui. Vaahtokarkkikuorrutteen ohjeen otin Marien ruokaohjeet blogista.

Kakkupohjan tein saman kuin täyteläisessä suklaakakussa, mutta lisäsin taikinaan hieman suklaarouhetta ja paistoin taikinan pellillä (puolikas taikina).

Väliin tein kaksi annosta suklaakreemiä:

115 g margariinia
225 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sekoita aineet kuohkeaksi vaahdoksi, lisää tarvittaessa hieman vettä, jos seoksesta tulee liian paksua

Vaahtokarkkilevyn alle ja reunoille tein voikreemin samalla ohjeella kuin suklaakreemin, mutta jätin kaakaojauheen pois ja lisäsin punssiesanssia mausteeksi. Massa meinasi loppua kesken (eikä tietenkään ollut enempää enää tomusokeria) joten tein reunoille tuollaiset harvemmat ristikot, joista kakku paistoi hieman läpi, mutta niistä tuli mun silmään ihan hienon näköiset. Päälislevyn ja reunapurostuksen rajan pursotin vielä tuollaisella paksummalla terällä.

Kakku ennen kuorruttamista ja vaahtokarkkilevy, josta tein kannen. Laitoin kakun päälle aika paljon kreemiä, ettei vaahtokarkkilevy pääsisi kovettumaan.

Valmis kakku. Kansilevy jäi hieman tuollaiseksi kuoppaiseksi, vaikka kaulin sitä tosi paljon. Sydämet on tehty Ikeasta löytyneillä muoteilla (ja on kuvassa osittain vielä märät, kun kostutin niitä vedellä että pysyisivät paremmin kiinni eikä ollut aikaa odotella niiden kuivumista ennen kuvausta).

Reunapursotukset