Kesä on mennyt varsin kiireisissä merkeissä, joten kokkauspuuhille ei ole oikein jäänyt aikaa. Uusia ideoita en ole paljon keksinyt, vaan olen turvautunut usein vanhoihin tuttuihin. Tässä kaksi eri versiota makaroonilaatikosta. Juuston korvikkeeksi en ole päälle keksinyt vielä mitään, mutta hyvää minusta myös näin.

Maidoton, munaton, soijaton makaronilaatikko kasvisliemeen

1 pss makaronia (itse käytän lähes aina täysjyväpastaa tai tummaa makaronia)
n. 400 g jauhelihaa
1 sipuli
porkkanaa raastettuna / paprikaa kuutioituna / maissia / herneitä tms.
mausteeksi mustapippuria, suolaa, yrttejä, paprikajauhetta, valkosipulia...
1,2 l vettä
3 rkl kasvisfondia (tai kaksi kasvisliemikuutiota)

Ruskista jauheliha, sipulit ja haluamasi kasvikset. Laita keittämätön makaroni ja jauhelihaseos vuokaan ja kaada päälle kuuma vesi, johon on sekoitettu fondi. Jos veden pinta jää kovin alas, lisää vettä. Vettä kannattaa laittaa sen verran paljon, että makaronit peittyvät hyvin, muuten päällimmäiset jää koviksi eivätkä kypsy. Paista 175 asteessa noin 45 min.

Itse laitan perus makaronilaatikkoon aina mukaan eri kasviksia hieman vaihdellen riippuen siitä, mitä sattuu kaapista löytymään.

makaronilaatikko.jpg

 

Maidoton, munaton, soijaton makaronilaatikko kaurakermalla

1 pss makaronia (itse käytän lähes aina täysjyväpastaa tai tummaa makaronia)
1 pkt pekonia
1 pss pakasteherneitä
1pss pakastepinaattia
4 dl ruuanvalmistukseen tarkoitettua kaurakermaa
mustapippuria

Keitä makaronit lähes kypsiksi. Silppua pekoni ja ruskista palat, lisää loppuvaiheessa herneet ja pinaatti ja mausta mustapippurilla. Sekoita makaroni ja pekoniseos vuuassa ja kaada päälle kaurakerma. Paista 175 astetta noin 45 min.

Tämä on yksi suosikkini arkiruuista, valmistelun tekee tosi nopeasti ja tämä on tosi hyvää. Ohjeen olen muokannut joskus Kodin kuvalehdessä olleesta ohjeesta.

 

Täytyy vielä joku kerta napata kuva tästä toisestakin makaronilaatikosta.