Tähän kesäiseen kakkuun käytin samaa täyteideaa kuin aikaisemmassa kirsikka-suklaakakussa. Nyt tein pohjan perinteisellä juustokakkupohjalla ja mielestäni kakku onnistui todella hyvin, itse ainakin tykkäsin tästä raikkaasta mausta.

kukkakakku4.jpg

pohja:

200 g digestive-keksejä
75 g margariinia

päälle:
tuoreita vadelmia
2 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta (esim. Sunnuntai)
1,5 liivatelehteä
n. 2 rkl vettä

kiille:
1 prk vauvan persikkasosetta (esim. Muksu)
1,5 liivatelehteä
n. 2 rkl vettä
tuoreita vadelmia

Pohjaa varten murskasin keksit ja sekoitin joukkoon sulan margariinin. Painelin irtopohjaiseen vuokaan, johon olin laittanut leivinpaperin pohjan päälle. Tällä kertaa halusin kokeilla Ikeasta löytämiäni muotteja ja tehdä kakusta kukan muotoisen, joten jouduin hieman näpertämään. Tavallisessa irtopohjavuuassa onnistuu tietysti myös.

Pohjan päälle asettelin tuoreet vadelmat. Vaahdotin kauravaniljakastikkeen. Liotin liivatteet ja kaadoin lionneiden ja puristettujen liivatteiden päälle hieman kiehuvaa vettä (oikaisen yleensä näin, jos tarvitsen vain pienen määrän liivatetta). Sekoitin vaahdon joukkoon ja kaadoin marjojen päälle. Hyydytin jääkaapissa seuraavaan päivään.

kukkakakku1.jpg

Olin arvioinut kukkakehikon korkeuden väärin ja jouduin hieman irrottelemaan kakkua ennen päällisen laittamista, että sain sen mahtumaan reunojen sisäpuolelle. Keskustan erotin toisella muotilla, jonka painoin kevyesti vaniljatäytteeseen kiinni.

kukkakakku2.jpg

Muksun persikkasose oli jo itsessään aika hyytelömäistä tavaraa, joten arvioin että 1,5 liivatetta riittää hyydyttämiseen. Ehkä yksikin lehti olisi riittänyt, nyt kiilteestä tuli todella tiivistä. Kiillettä hyydytin nelisen tuntia ja sen jälkeen laitoin keskustaan vielä tuoreita vadelmia.

kukkakakku3.jpg