Innostuin pitkästä aikaa tekemään pasteijoita, kun piti keksiä jotain ruokaisampaa helppoa tarjottavaa. Pasteijoita askarrellessani muistin taas, ettei ne olekaan mitään kovin helppoja, aikaa meni aika paljon 22 pasteijaan. Tein erikseen lihatäytteen ja kasvistäytteen ja merkkasin ne erilaisilla koristeilla. Koristeluidean nappasin Kinuskikissan blogista. Osa koristeista tosin putosi pois paistaessa, kun ei taida vesi toimia yhtä hyvänä kiinnikkeenä kuin kananmuna.

Lisäksi mun pasteijat aina paisuu ihan valtavasti, riippumatta siitä mitä valmistaikinaa käytän. En ole vielä tätä mysteeriä onnistunut ratkaisemaan.

Lihatäytteeseen laitoin keitettyä riisi-ruis sekoitusta, pieneksi pilkottua pekonia, naudan paistijauhelihaa, sipulia ja herkkusieniä. Kasvistäytteeseen tuli riisi-ruista, porkkanaa, herkkusieniä ja sipulia. Määriä en viitsi laittaa, koska tein täytettä taas aivan älyttömästi ylimääräistä, mutta sainpahan samalla valmiin lounaan:)

Taikinana käytin valmista Pirkka-lehtitaikinaa ja valmiit pasteijat "voitelin" vedellä.

pasteijat.jpg